top of page
Vyhledat

.čo sú to DIÉTY a prečo ich milujeme

Aktualizováno: 19. 3. 2023

a.k.a. „Iba mi povedzte čo mám jesť“..



Januárové predsavzatie o chudnutí už má väčšina žien za sebou, možno sa zadarilo, možno nie. S blížiacim sa teplejším počasím prichádza opäť nápad na chudnutie. Komu by sa nezišlo zhodiť nejaké to kilečko, pravda? Priznajme si to. Diéty milujeme. Milujeme jednoduché návody, ktoré sľubujú magické výsledky. Jedzte toto, nejedzte tamto a dosiahnete svoju VYTÚŽENÚ váhu. Ale vo svojom vnútri aj tak tušíme, že DIÉTY nie sú odpoveďou na našu nadváhu. BINGO!


Čo je to vlastne diéta? DIÉTA je, keď vám niekto predpíše ČO máte jesť, prípadne KEDY máte jesť, KOĽKO máte jesť, AKO má byť pripravené jedlo a pod..

Je to návod ako jesť. (recept?) „Predpíšeme vám ČO máte AKO jesť aby ste schudli.“ Predpíšem vám túto čarovnú tabletku – jedálniček, nutričný plán – aby ste už nemali nadváhu! Preto sa nám to páči! Dajte mi návod ako schudnúť a ja budem šťastná!

Ale v zásade je to externé riešenie na váš interný problém.


V skutočnosti, KTO s vami bude riešiť PREČO jete?

Kto sa zameriava v diétach na príčinu prečo jete aj keď už nie ste hladné? (interný problém) Kto sa vás spýta prečo sa prejedáte? (interný problém)

Koho zaujíma prečo máte CHUŤ si niečo dať? (interný problém)


Iba vy viete odpoveď na tieto otázky a kým ich nebudete riešiť, žiadna ďalšia diéta vám nepomôže schudnúť. Pretože diéty neriešia príčinu, ale symptómy. NADVÁHA je iba prejavom toho, že sa niečo interne v tele a mysli deje. Nadváha je iba symptóm. Naozajstná príčina je úplne niečo iné a inde. Je to v našej hlave. (interný problém). Tam treba začať. Lenže pri diétach nás nikto neučí zamyslieť sa a pracovať s hlavou. Komuže by sa chcelo skúmať svoje pocity a myšlienky, že? (riešiť svoj interný problém? Radšej budeme riešiť problémy iných ako svoje). A už vôbec na to nemáme čas!

Radšej nech mi rýchlo dajú opäť návod (predpíšte mi ďalši recept = externé riešenie) ako schudnem tých nadbytočných 8 kilogramov.


Nadváha je iba symptóm.

Príčina - následok. Príčina nadváhy je jednoduchá, jeme viac ako potrebujeme. Prečo jeme viac ako potrebujeme? Nejako sa cítime a podľa toho siahneme po jedle, po víne. Alebo nevedomky, automaticky. Sme v strese, sme šťastné - vtedy si dáme, odmeníme sa, upokojíme sa, relaxujeme.

Na tomto potrebujete pracovať pri chudnutí. Vo vnútri vašej mysle, vo vnútri vášho myslenia. Presne tá akcia, ktorú urobíte, vrátane jedenia, keď nie ste hladná.

AKCIA VŽDY vychádza z našich POCITOV. Pocity sa vždy vytvárajú na základe MYŠLIENOK. Ak teda chcete zmeniť vaše príznaky - NADVÁHU – musíte ísť do seba, dovnútra a zmeniť rozmýšľanie, potom zmeníte svoje telo. Brain change before body change!


Naučte sa toto: Predtým ako dáte čokoľvek do úst, VŽDY sa spýtajte: SOM HLADNÁ? ➡️ Ak áno, najedzte sa. Ak nie ste hladná, a jete, prečo potom jete? ➡️ Choďte dovnútra a hľadáje príčinu túžby jesť. Zamyslite sa nad tým, čo vám chýba. Iba používate jedlo na schovávanie svojich myšlienok. Vždy je to o vašej myšlienke, ktorá vás privedie k jedlu a následne symptómu nadváhy.


Urobte to tentokrát opačne. Viem, že by ste si želali, aby existovala nejaká ďalšia tajná diéta, ktorá by fungovala bez ohľadu na to, čo si myslíte alebo cítite. Zamyslite sa nad tým, ako sa vysporiadať so svojou nadváhou tým, že zistíte príčinu prejedania sa namiesto toho, aby ste sa ju pokúšali riešiť nejakým ďalším "receptom" nazývaným DIÉTA.

Už žiadne jedenie, aby ste sa cítili lepšie.

Presne o tom je program chudnutia s koučom – CHUDNI HLAVOeAk chcete pracovať na .“ Predpíšem vám túto čarovnú tabletku – jedálniček, nutričný plán – aby ste už nemali nadváhu!




72 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page