top of page
Vyhledat

.Ako na dovolenke NEPRIBRAŤ

Aktualizováno: 24. 6. 2023

A je to tu! Balíte kufre, tašky, tešíte sa, že konečne nebudete musieť vyvárať, plánovať jedlo pre celú rodinu. V reštaurácii si budete môcť objednať čo len chcete, pretože dovolenka je na to, aby sme si ju poriadne UŽILI...ale.. Čo to pre VÁS znamená ? Je to iba o jedle a pití?


Keď ste na dovolenke, je až príliš ľahké zabudnúť na všetko čo viete o zdravom stravovaní a potom sa vrátiť o kilo a pol ťažšia. No verte mi, na dovolenke je možné dopriať si svoje obľúbené jedlá a nápoje bez toho, aby to malo za následok priberanie. Dovolenka asi nie je čas na to aby ste sa pokúšali schudnúť, ale stratégiou môže byť aj jednoducho NEPRIBRAŤ.


Ak ste sa doteraz snažili pracovať na svojej váhe a prinášam krátky návod a inšpirácie ako ju zvládnuť:

Majte PLÁN a pokúste sa ho dodržiavať najlepšie ako viete.

Áno, tie plány sú ozaj výborné a budeme si to opakovať donekonečna. Aj na dovolenku treba mať PLÁN. Pripravte svoju myseľ na rôzne kalorické nástrahy ako sú nanuky na pláži, dezerty po večerách a prechádzky plné usmievavých zmrzlinárov.


Odporúčam ísť na dovolenku s predsavzatím NEPRIBRAŤ. Stanovte si zopár vlastných pravidiel a tých sa snažte držať čo najviac:


1. SPÁNOK – kvalitný spánok je na nezaplatenie a preto si premyslite vopred koľkokrát chcete večer žúrovať a koľko hodín minimálne chcete spať, prípadne či poobedňajšia siesta je dobrý zvyk (áno je!)


2. KALÓRIE v alkohole alebo v nanukoch? Oboje NIE. Na dovolenke si chceme dopriať, ale, ak ovládate základy, že najprv spaľujeme alkohol a potom všetko ostatné, ani tie dva drinky v bazéne či v bufete pred obedom asi za to nestoja. Po večeri radšej zmrzlinu alebo k večeri pohár vína?


3. Pite veľa VODY. Hlad je častokrát prezlečený smäd! A na tom slnku, nie je nič lepšie ako nesladená voda. 1 liter vody pred obedom vám urobí dobre aj na pleť! #jamnica


4. Športovať každé ráno ? Plávať okolo ostrova dvakrát denne? Dôležitý je POHYB. Neležte dlho na pláži, prejdite sa, vezmite paddleboard, člnkujte sa, plávajte, robte čokoľvek, ale hýbte sa.

.JEDLO

5. Naučte sa hovoriť NIE. Viete veľmi dobre, ako vás budú ponúkať, aby ste si pridali, vzali viac lebo sa „urazia“. Myslite na seba, svoje zadky a bruchá, nie na pocity urazených.


6. Ak ste ubytovaní v hoteloch, neminie vás ponuka OLOVRANTU s kávou. Ak zistíte, že jete len preto, že v blízkosti je jedlo a nie preto, že by ste boli hladné, možno je dobré vyhnúť sa olovrantu úplne a poslať tam iba deti.


7. Bufetové stoly. K dispozícii je odrazu v ponuke všetko možné a v neobmedzenom množstve! To častokrát vedie dovolenkujúcich aby si šli naložiť niekoľkokrát, čistých tanierov je neúrekom tak ideme na ďalšie kolo jedla. (nie!) Odporúčam sa obmedziť iba na JEDEN TANIER!


8. A najdôležitejšie nakoniec – NEBUĎTE NA SEBA PRÍSNE. Ak sa aj stane, že to s jedlom alebo alkoholom preženiete, ujde vám zmrzka, neznamená to ešte žiadnu katastrofu. Všetci sme len ľudia. Nič hrozné sa nedeje a zajtra ste späť pri svojich plánoch.


Želám krásnu dovolenku všetkým!

48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page